Uitslag: clubkampioenen dames/heren dubbel 2018

Afgelopen zaterdag waren alweer de finales van de clubkampioenschappen dames/heren dubbel. Om 15:00 werden drie finales gespeeld. De dagen daarvoor werden in verschillende poules weer leuke wedstrijden gespeeld. Er was veel belangstelling voor de (vaak langdurige) wedstrijden en dat maakte het een gezellig toernooi.

Heren dubbel
Bij de heren deden zeven koppels mee en werden de partijen in twee poules gespeeld. Na de halve finales op vrijdagavond gingen Gerrit Verhaar & Henri Vermeer en Gerjan Dijkgraaf & Jan Dijkgraaf door naar de finale. De eerste twee sets gingen gelijk op, maar in de laatste set werd al snel duidelijk welke heren zich dit jaar clubkampioen mogen noemen. Gerrit Verhaar en Henri Vermeer wonnen met 6-4 2-6 6-0.

Gerrit, Henri, Jan, Gerjan

Dames dubbel
Bij de dames werd er op twee speelsterktes gespeeld: een poule van vijf koppels voor alle speelsterktes en een poule van vier koppels voor de dames met speelsterkte 8/9. De finale van de eerste poule werd gespeeld tussen Esther van der Horst & Teunie Vermeer en Jannie Bonhof & Hennie Brink. Deze dames stonden zaterdag het langste op de baan. Uiteindelijk wonnen Esther en Teunie met 1-6 7-5 6-2.

Jannie, Hennie, Esther, Teunie

De finale van de dames dubbel 8/9 werd gespeeld tussen Willeke Smit & Christy Verhaar en Laura Dijkgraaf & Sandra Dijkgraaf. De maandag voor de finale hadden zij nog een spannende driesetter tegen elkaar gespeeld. De finale werd – in tegenstelling tot de lange, spannende partijen van deze poule – gespeeld in twee sets. Willeke en Christy wonnen de finale met 6-1 6-3.

Willeke, Christy, Sandra, Laura