Maatregelen Corona uitbraak

Updates:

25-05-2020* We mogen weer dubbelen! We hebben afgestemd met de Gemeente Nunspeet dat we weer gaan dubbelen. Ons protocol Corona volwassenen en het digitale reserveringssysteem zijn hiervoor aangepast. Lees het gewijzigde protocol goed door. Belangrijk bij het dubbelen is natuurlijk: Houd altijd een racketlengte afstand! Ook voor het dubbelen geldt dat je vooraf online moet reserveren via het reserveringssysteem. Terras en kantine moeten helaas nog gesloten blijven tot 1 september.

23-05-2020* Binnenkort dubbelen. Dit is goed nieuws, maar let op: De KNLTB heeft woensdagmiddag aangekondigd dat dubbel spelen weer is toegestaan, nadat de clubs dit hebben afgestemd met hun gemeente. Ook moeten we de instellingen in ons digitale reserveringssysteem en het protocol hierop aanpassen. Zodra dit alles rond is, laten we het direct weten. Tot die tijd staan we nog alleen singelen toe.

Sportkantine. Wat betreft de sportkantines, daarvoor zijn er nog geen versoepelingen, deze moet gesloten blijven tot 1 september.

Klik op de link voor meer informatie op de site van KNLTB: https://www.knltb.nl/nieuws/2020/5/dubbelen-mag-weer-terras-en-clubhuis-blijven-nog-gesloten/

 10-05-2020* Goed nieuws: We kunnen voor de leden vanaf 19 jaar gaan starten vanaf maandag 11 mei. Wel onder een aantal voorwaarden natuurlijk, daarover meer hieronder!

De richtlijnen zijn bekend vanuit de KNLTB en Gemeente Nunspeet. Aan de hand hiervan is een  protocol voor volwassenen vanaf 19 jaar geschreven.

Klik hier voor het protocol voor leden vanaf 19 jaar. We willen je vragen om dit heel goed door te lezen! Alleen als iedereen zich aan de maatregelen houdt kan dit plan slagen. En let op: je kunt alleen tennissen, als je vooraf een digitale reservering hebt gemaakt op. Meer informatie hierover is verstuurd in je persoonlijke mail van 10-05-2020.

07-05-2020* Gisteren heeft het kabinet de Corona-maatregelen weer wat meer versoepeld. Goed nieuws! Na de jeugd t/m 18 jaar mogen nu ook alle volwassenen vanaf 11 mei de baan weer op. Wij wachten op richtlijnen vanuit de gemeente en de KNLTB. Zodra we meer weten en verder zijn horen jullie het.

01-05-2020* Op 21 april heeft het kabinet de corona-maatregelen iets versoepeld. Jeugd t/m 18 jaar mag onder voorwaarden sporten vanaf 29 april. Wij hebben vanuit de gemeente richtlijnen gekregen en wij hebben aan de hand hiervan een protocol geschreven. Goed nieuws: het protocol is goedgekeurd door de gemeente. Wij zullen dit binnenkort mailen naar jullie en ook ons tennispark zodanig gaan inrichten. We kunnen voor de jeugd t/m 18 jaar maandag 4 mei starten. Voor de leden vanaf 19 jaar blijft het tennispark nog gesloten!

Een van de vereisten is dat er, wanneer de jeugd t/m 18 jaar gaat tennissen, een toezichthouder op het park aanwezig is. Een toezichthouder heeft de volgende taken:

 • Het hek wordt opengedaan door de toezichthouder met handschoenen en deze blijft open gedurende de trainingen/het vrijspelen. De deur naar de banen wordt open en dicht gedaan door de toezichthouder met handschoenen bij start, wissel en einde van de speeltijd.
 • De toezichthouder zorgt ervoor dat regels van het protocol nageleefd worden.
 • De toezichthouder zorgt dat de EHBO doos binnen handbereik is.
 • De toezichthouder desinfecteert de gebruikte leenrackets van nieuwe spelers.
 • De toezichthouder houdt minimaal 1,5 meter afstand. Bij een ongeval ondersteunt de toezichthouder alleen wanneer hij/zij  gebruik maakt van plastic handschoenen en een mondkapje (indien voorradig).
 • Bij het verlaten van het park desinfecteert de toezichthouder de deur naar de tennisbanen en het toegangshek van het park.

Vooralsnog is er voor onderstaande data een toezichthouder nodig:

 • Maandag 4 mei 16.00-19.00 uur (training)
 • Woensdag 6 mei 15.00-17.00 uur (vrijspelen)
 • Maandag 11 mei 16.00-19.00 uur (training)
 • Woensdag 13 mei 15.00-17.00 uur (vrijspelen)
 • Maandag 18 mei 16.00-19.00 uur (training)
 • Woensdag 20 mei 15.00-17.00 uur (vrijspelen)

Op wie zouden we hiervoor een beroep mogen doen? Wanneer je je wilt aanmelden, graag een reactie terug op deze mail. We hopen het toezicht met elkaar te kunnen doen. Geen toezicht betekent dat de jeugd niet kan tennissen.. Namens onze jeugdleden alvast hartelijk dank!

Bovenstaande tijden zijn de enige tijden wanneer ons tennispark geopend is, dan ook alleen voor de jeugd t/m 18 jaar en alleen op aanmelding!

24-04-2020* Afgelopen dinsdag heeft het kabinet de maatregelen iets versoepeld. Jeugd t/m 18 jaar mag onder voorwaarden sporten vanaf 29 april. Wij zullen vanuit de gemeente richtlijnen en een informatiepakket krijgen. Zodra we meer weten horen jullie het. De overige maatregelen zijn verlengd t/m 20 mei.

Betreft de competities en toernooien heeft de KNLTB het volgende op de website staan: De voorjaarscompetitie wordt verplaatst naar het najaar. Helaas betekent het verlengen van de maatregelen dat de Zomeravondcompetitie niet door kan gaan. Deze competitie zal volgend jaar weer worden aangeboden.  Ook is besloten vooralsnog alle toernooien tot en met 14 juni te annuleren.

Klik hieronder voor meer informatie op de site van KNLTB:

https://www.knltb.nl/

01-04-2020* Het kabinet heeft de verregaande maatregelen in de strijd tegen het coronavirus verlengd. Dit houdt voor ons in dat alle activiteitenzijn afgelast en het park en de kantine gesloten zullen blijven t/m 28 april om verspreiding van het virus tegen te gaan. We vinden dit jammer, maar realiseren ons dat veiligheid en gezondheid boven alles gaat. We missen het samenzijn, het tennis en willen degene die ziek zijn beterschap wensen. Pas goed op jezelf en je omgeving!

Betreft de competitie heeft de KNLTB het volgende op de website staan: De start van de KNLTB Voorjaarscompetitie blijft voorlopig uitgesteld naar begin mei. Het kabinet heeft aangekondigd op 21 april een besluit te nemen over het vervolg van de maatregelen na 28 april. De KNLTB neemt zo snel mogelijk na 21 aprilhet besluit of de nieuwe startdatum en planning van de competities haalbaar is of dat nieuwe aanpassingen nodig zijn. Dit is afhankelijk van de situatie en dan geldende maatregelen met betrekking tot het coronavirus. We houden ons hierbij aan de adviezen vanuit het RIVM en NOC*NSF.

Klik hier voor meer informatie op de website van de KNLTB.

23-03-2020. Vanuit de overheid zijn weer nieuwe maatregelen getroffen voor het coronavirus beleid. De KNLTB houdt alle veranderingen nauwlettend in de gaten. En houdt ons op de hoogte. Voor  uitgebreide informatie van het KNLTB ga naar hun website.

19-03-2020* Vandaag heeft de KNLTB bekend gemaakt dat de Voorjaarscompetitie voorlopig uitgesteld wordt naar begin mei. Klik hier voor meer informatie op de website van de KNLTB.

15-03-2020* Het kabinet heeft verregaande maatregelen in de strijd tegen het coronavirus genomen. Dit heeft ook zijn weerslag op onze tennisvereniging. Dit houdt in dat alle activiteiten zijn afgelast en het park en de kantine gesloten zijn t/m 6 april. In tegenstelling tot eerdere berichten , vallen hieronder ook trainingen en vrij tennissen. De inmiddels geplande kantinediensten worden geannuleerd en worden straks opnieuw ingepland.

De maatregelen hebben ook gevolgen voor de Voorjaarscompetitie. De KNLTB zal zich de komende dagen beraden over de verdere uitvoering hiervan. Zodra er meer bekend is, zullen we dit communiceren.

14-03-2020 * De kantine is, volgens richtlijnen KNLTB, open. Wel willen we je vragen de maatregelen die op de deur van de kantine hangen goed te lezen en op te volgen. Ook zal er voor de dienstdoende kantinedienst een lijstje met aandachtspunten liggen in de kantine.

12-03-2020 * Gezien de recente ontwikkelingen omtrent de Corona uitbraak in Nederland is besloten vanuit het RIVM om risico’s omtrent besmetting te minimaliseren. Dit heeft ook zijn weerslag op onze tennisvereniging. Er is besloten (zoals aanbevolen door KNLTB en het RIVM) om alle evenementen af te gelasten t/m 31 maart.

Denk hierbij aan Wintercompetitie mix toernooi en Clubkampioenschappen Enkel 2020.

Wat kan er nog wel? Tot nadere orde staat het iedereen vrij om “vrij te spelen” en te trainen. Wel willen we ieder lid van TV Elspeet met klem vragen zich te houden aan de richtlijnen van het RIVM. Heb je dus last van lichte klachten, blijf dan vooral thuis. Mocht er in de loop van de tijd meer wijzigen dan wordt dit uiteraard gecommuniceerd.

https://www.rivm.nl/coronavirus/covid-19