Maatregelen Corona uitbraak

Updates:

14-12-2020* Het kabinet heeft strenge maatregelen afgekondigd in de strijd tegen het coronavirus. De maatregelen gelden van dinsdag 15 december t/m 19 januari. Op 12 januari komt het kabinet met informatie over de periode na 19 januari. Voor ons betekent dit:

 • Volwassenen vanaf 18 jaar mogen tennis spelen met 2 personen, alleen buiten. Alleen enkelspel dus.
 •  Jeugd t/m 17 jaar mag spelen en trainen in groepsverband, aleen buiten.

Voor meer informatie kijk op: https://www.tennis.nl/nieuws/2020/12/nederland-in-lockdown-tennis-en-padel-mag-nog-met-2-personen-buiten/

Natuurlijk blijft het principe van vooraf een baan reserveren nog steeds van kracht. Graag degene die een baan heeft gereserveerd om te dubbelen morgen en de komende tijd, deze reservering aanpassen naar max 2 personen per baan.

04-11-2020* Het kabinet heeft dinsdagavond besloten om voor de komende 2 weken, bovenop de huidige gedeeltelijke lockdown, extra maatregelen in te stellen. Dit betekent voor ons dat er met maximaal 2 volwassenen gesport mag worden: de komende 2 weken mag er helaas niet worden gedubbeld.

Hieronder volgen de richtlijnen van de KNLTB:

 • Maximaal 2 volwassenen (vanaf 18 jaar) mogen met elkaar (binnen en buiten) sporten. Zij houden onderling 1.5 meter afstand. Tennissen kan dus nog, maar met maximaal twee personen op een baan (geen dubbelspel)  De komende 2 weken is alleen enkelspel toegestaan.
 • Voor trainingen geldt maximaal 2 volwassenen op een baan (excl. trainer)
 • Kinderen t/m 17 jaar mogen in grotere groepen blijven spelen en trainen en hoeven                  tijdens het sporten onderling geen 1.5 meter afstand te houden.
 • Er worden geen wedstrijden gespeeld.
 • Publiek is niet toegestaan.
 • Sportkantines, kleedkamers en douches zijn dicht.

Vanaf 19 november vallen we terug naar de ‘’gedeeltelijke lockdown’ en gelden de maatregelen van 14 oktober. Naar verwachting zullen we dit tot half december moeten volhouden.

We vinden het heel jammer dat we niet meer mogen dubbelen, maar gelukkig mogen we nog wel steeds enkelen, natuurlijk op 1,5 meter afstand.

14-10-2020* De corona maatregelen zijn weer aangescherpt. Dit zijn harde maatregelen maar wel noodzakelijk om het virus te bestrijden. Het goede nieuws is dat we wel mogen blijven tennissen! De KNLTB heeft echter wel besloten om geen wedstrijden meer toe te staan.

De besluiten die de KNLTB heeft genomen zijn:

 • De competitie 2020 wordt per direct beëindigd, dit geldt voor zowel de jeugd als voor de senioren.
 • Het blijft mogelijk om vrij te tennissen en te trainen, dat mag buiten maar ook in een tennishal.
 • De maximale groepsgrootte is 4 personen voor volwassenen vanaf 18 jaar    (dit is exclusief trainer)
 • Naast de sportkantines zijn ook douches en kleedkamers gesloten.
 • Publiek is niet toegestaan.

In tegenstelling tot wat gisteren in de persconferentie is gemeld mogen we wel dubbelen! Alleen ook hier zijn voorwaarden aan gesteld, en we willen jullie vragen om je hier echt aan te houden.

 • Altijd 1,5 meter afstand houden op de baan;
 • Geen fysiek contact;
 • Ga niet samen op een bankje zitten;
 • Geen high-fives;
 • Wissel met de klok mee.

We mogen dus geen wedstrijden meer organiseren en dat houdt o.a. in dat de grabbelavonden en wintercompetities voorlopig geannuleerd zijn/worden.

29-09-2020 Gisteren hebben we in de persconferentie gehoord dat de corona maatregelen weer aangescherpt worden. Het goede nieuws is dat we kunnen blijven tennissen, maar helaas moeten we de kantine voorlopig sluiten.

De nieuwe maatregelen hebben de volgende consequenties:

 • De kantine is gesloten vanaf dinsdag 29-9. De inmiddels geplande kantinediensten worden geannuleerd voor 3 weken en worden straks opnieuw ingedeeld.
 • Kleedkamers, douches en toiletten binnen zijn gesloten vanaf dinsdag 29-9. Er kan gebruik gemaakt worden van het buitentoilet. Let op: na gebruik schoonmaken!
 • Toeschouwers: Er mogen geen toeschouwers zijn bij trainingen en wedstrijden. Dus ook ouders mogen niet komen kijken bij de jeugdlessen.
 • Jeugd en ouders: Laat uw kind alleen naar het sportpark komen en blijf in de auto zitten als u uw kind afzet of ophaalt.
 • Competitie: De KNLTB competitie 2020 kan doorgaan! De aanvoerders van de teams krijgen een aanvullende mail met de details.
 • Geplande activiteiten: De grabbelavonden van de komende 3 weken, ook de grabbel de luxe van a.s. donderdag, zijn geannuleerd. Op dit moment is het nog niet duidelijk in welke vorm de clinic (zaterdag 3 oktober) door kan gaan. We laten dit zo snel mogelijk weten.

15-08-2020* Per 10 augustus is het in de horeca verplicht bezoekers te vragen zich te registreren ten behoeve van bron- en contactonderzoek door de GGD bij een besmetting.

Dit geldt ook voor onze sportkantine. Dit gaan we op de volgende manieren doen:

 • Via het reserveringssysteem wordt vastgelegd wie er aanwezig is. Dit betekent dat alle namen moeten worden ingevuld bij het reserveren. Wanneer je dus reserveert betekent dit dat je aangeeft dat je de gezondheidscheck hebt gedaan. (zie bijlage)
 • We maken een uitdraai van wie er via Afspreken.nl heeft ingeschreven. Wanneer je daar aangeeft dat je komt, betekent dit dat je aangeeft dat je de gezondheidscheck hebt gedaan. (zie bijlage)
 • Bij alle activiteiten vanuit de vereniging (grabbelavonden, toernooien, kampioenschappen) wordt de inschrijvingslijst gebruikt om bij te houden wie er is. Wanneer je inschrijft betekent dit dat je aangeeft dat je de gezondheidscheck hebt gedaan. (zie bijlage)
 • Ook wordt er een lijst bijgehouden van wie er tijdens de tennislessen waren. Wanneer je opgeeft voor tennisles betekent dit dat je aangeeft dat je de gezondheidscheck hebt gedaan (zie bijlage)
 • In de kantine komen lijsten te liggen voor bezoekers van de kantine/terras. We willen de dienstdoende kantinedienst het volgende vragen te doen:
  • graag de gezondheidscheck doornemen met de bezoeker
  • vragen om de lijst in te vullen  (zie bijlage)
  • verzoeken om op een vaste plaats op ons terras plaats te nemen en bij vertrek de stoel en tafel schoon te maken.
  • vraag de bezoeker bij een positief antwoord op een van de vragen van de gezondheidscheck naar huis te gaan.

Let wel op:

 • Bezoekers registreren zich op vrijwillige basis. Als bezoekers geen contactgegevens willen achterlaten, dan mogen zij niet worden geweigerd.
 • Gegevens mogen uitsluitend worden gebruikt voor bron- en contactonderzoek en zullen voorlopig 14 dagen moeten worden bewaard. Daarna worden deze vernietigd.

25-05-2020* We mogen weer dubbelen! We hebben afgestemd met de Gemeente Nunspeet dat we weer gaan dubbelen. Ons protocol Corona volwassenen en het digitale reserveringssysteem zijn hiervoor aangepast. Lees het gewijzigde protocol goed door. Belangrijk bij het dubbelen is natuurlijk: Houd altijd een racketlengte afstand! Ook voor het dubbelen geldt dat je vooraf online moet reserveren via het reserveringssysteem. Terras en kantine moeten helaas nog gesloten blijven tot 1 september.

23-05-2020* Binnenkort dubbelen. Dit is goed nieuws, maar let op: De KNLTB heeft woensdagmiddag aangekondigd dat dubbel spelen weer is toegestaan, nadat de clubs dit hebben afgestemd met hun gemeente. Ook moeten we de instellingen in ons digitale reserveringssysteem en het protocol hierop aanpassen. Zodra dit alles rond is, laten we het direct weten. Tot die tijd staan we nog alleen singelen toe.

Sportkantine. Wat betreft de sportkantines, daarvoor zijn er nog geen versoepelingen, deze moet gesloten blijven tot 1 september.

Klik op de link voor meer informatie op de site van KNLTB: https://www.knltb.nl/nieuws/2020/5/dubbelen-mag-weer-terras-en-clubhuis-blijven-nog-gesloten/

 10-05-2020* Goed nieuws: We kunnen voor de leden vanaf 19 jaar gaan starten vanaf maandag 11 mei. Wel onder een aantal voorwaarden natuurlijk, daarover meer hieronder!

De richtlijnen zijn bekend vanuit de KNLTB en Gemeente Nunspeet. Aan de hand hiervan is een  protocol voor volwassenen vanaf 19 jaar geschreven.

Klik hier voor het protocol voor leden vanaf 19 jaar. We willen je vragen om dit heel goed door te lezen! Alleen als iedereen zich aan de maatregelen houdt kan dit plan slagen. En let op: je kunt alleen tennissen, als je vooraf een digitale reservering hebt gemaakt op. Meer informatie hierover is verstuurd in je persoonlijke mail van 10-05-2020.

07-05-2020* Gisteren heeft het kabinet de Corona-maatregelen weer wat meer versoepeld. Goed nieuws! Na de jeugd t/m 18 jaar mogen nu ook alle volwassenen vanaf 11 mei de baan weer op. Wij wachten op richtlijnen vanuit de gemeente en de KNLTB. Zodra we meer weten en verder zijn horen jullie het.

01-05-2020* Op 21 april heeft het kabinet de corona-maatregelen iets versoepeld. Jeugd t/m 18 jaar mag onder voorwaarden sporten vanaf 29 april. Wij hebben vanuit de gemeente richtlijnen gekregen en wij hebben aan de hand hiervan een protocol geschreven. Goed nieuws: het protocol is goedgekeurd door de gemeente. Wij zullen dit binnenkort mailen naar jullie en ook ons tennispark zodanig gaan inrichten. We kunnen voor de jeugd t/m 18 jaar maandag 4 mei starten. Voor de leden vanaf 19 jaar blijft het tennispark nog gesloten!

Een van de vereisten is dat er, wanneer de jeugd t/m 18 jaar gaat tennissen, een toezichthouder op het park aanwezig is. Een toezichthouder heeft de volgende taken:

 • Het hek wordt opengedaan door de toezichthouder met handschoenen en deze blijft open gedurende de trainingen/het vrijspelen. De deur naar de banen wordt open en dicht gedaan door de toezichthouder met handschoenen bij start, wissel en einde van de speeltijd.
 • De toezichthouder zorgt ervoor dat regels van het protocol nageleefd worden.
 • De toezichthouder zorgt dat de EHBO doos binnen handbereik is.
 • De toezichthouder desinfecteert de gebruikte leenrackets van nieuwe spelers.
 • De toezichthouder houdt minimaal 1,5 meter afstand. Bij een ongeval ondersteunt de toezichthouder alleen wanneer hij/zij  gebruik maakt van plastic handschoenen en een mondkapje (indien voorradig).
 • Bij het verlaten van het park desinfecteert de toezichthouder de deur naar de tennisbanen en het toegangshek van het park.

Vooralsnog is er voor onderstaande data een toezichthouder nodig:

 • Maandag 4 mei 16.00-19.00 uur (training)
 • Woensdag 6 mei 15.00-17.00 uur (vrijspelen)
 • Maandag 11 mei 16.00-19.00 uur (training)
 • Woensdag 13 mei 15.00-17.00 uur (vrijspelen)
 • Maandag 18 mei 16.00-19.00 uur (training)
 • Woensdag 20 mei 15.00-17.00 uur (vrijspelen)

Op wie zouden we hiervoor een beroep mogen doen? Wanneer je je wilt aanmelden, graag een reactie terug op deze mail. We hopen het toezicht met elkaar te kunnen doen. Geen toezicht betekent dat de jeugd niet kan tennissen.. Namens onze jeugdleden alvast hartelijk dank!

Bovenstaande tijden zijn de enige tijden wanneer ons tennispark geopend is, dan ook alleen voor de jeugd t/m 18 jaar en alleen op aanmelding!

24-04-2020* Afgelopen dinsdag heeft het kabinet de maatregelen iets versoepeld. Jeugd t/m 18 jaar mag onder voorwaarden sporten vanaf 29 april. Wij zullen vanuit de gemeente richtlijnen en een informatiepakket krijgen. Zodra we meer weten horen jullie het. De overige maatregelen zijn verlengd t/m 20 mei.

Betreft de competities en toernooien heeft de KNLTB het volgende op de website staan: De voorjaarscompetitie wordt verplaatst naar het najaar. Helaas betekent het verlengen van de maatregelen dat de Zomeravondcompetitie niet door kan gaan. Deze competitie zal volgend jaar weer worden aangeboden.  Ook is besloten vooralsnog alle toernooien tot en met 14 juni te annuleren.

Klik hieronder voor meer informatie op de site van KNLTB:

https://www.knltb.nl/

https://www.rivm.nl/coronavirus/covid-19