Maatregelen Corona uitbraak

Updates:

01-04-2020* Het kabinet heeft de verregaande maatregelen in de strijd tegen het coronavirus verlengd. Dit houdt voor ons in dat alle activiteitenzijn afgelast en het park en de kantine gesloten zullen blijven t/m 28 april om verspreiding van het virus tegen te gaan. We vinden dit jammer, maar realiseren ons dat veiligheid en gezondheid boven alles gaat. We missen het samenzijn, het tennis en willen degene die ziek zijn beterschap wensen. Pas goed op jezelf en je omgeving!

Betreft de competitie heeft de KNLTB het volgende op de website staan: De start van de KNLTB Voorjaarscompetitie blijft voorlopig uitgesteld naar begin mei. Het kabinet heeft aangekondigd op 21 april een besluit te nemen over het vervolg van de maatregelen na 28 april. De KNLTB neemt zo snel mogelijk na 21 aprilhet besluit of de nieuwe startdatum en planning van de competities haalbaar is of dat nieuwe aanpassingen nodig zijn. Dit is afhankelijk van de situatie en dan geldende maatregelen met betrekking tot het coronavirus. We houden ons hierbij aan de adviezen vanuit het RIVM en NOC*NSF.

Klik hier voor meer informatie op de website van de KNLTB.

23-03-2020. Vanuit de overheid zijn weer nieuwe maatregelen getroffen voor het coronavirus beleid. De KNLTB houdt alle veranderingen nauwlettend in de gaten. En houdt ons op de hoogte. Voor  uitgebreide informatie van het KNLTB ga naar hun website.

19-03-2020* Vandaag heeft de KNLTB bekend gemaakt dat de Voorjaarscompetitie voorlopig uitgesteld wordt naar begin mei. Klik hier voor meer informatie op de website van de KNLTB.

15-03-2020* Het kabinet heeft verregaande maatregelen in de strijd tegen het coronavirus genomen. Dit heeft ook zijn weerslag op onze tennisvereniging. Dit houdt in dat alle activiteiten zijn afgelast en het park en de kantine gesloten zijn t/m 6 april. In tegenstelling tot eerdere berichten , vallen hieronder ook trainingen en vrij tennissen. De inmiddels geplande kantinediensten worden geannuleerd en worden straks opnieuw ingepland.

De maatregelen hebben ook gevolgen voor de Voorjaarscompetitie. De KNLTB zal zich de komende dagen beraden over de verdere uitvoering hiervan. Zodra er meer bekend is, zullen we dit communiceren.

14-03-2020 * De kantine is, volgens richtlijnen KNLTB, open. Wel willen we je vragen de maatregelen die op de deur van de kantine hangen goed te lezen en op te volgen. Ook zal er voor de dienstdoende kantinedienst een lijstje met aandachtspunten liggen in de kantine.

12-03-2020 * Gezien de recente ontwikkelingen omtrent de Corona uitbraak in Nederland is besloten vanuit het RIVM om risico’s omtrent besmetting te minimaliseren. Dit heeft ook zijn weerslag op onze tennisvereniging. Er is besloten (zoals aanbevolen door KNLTB en het RIVM) om alle evenementen af te gelasten t/m 31 maart.

Denk hierbij aan Wintercompetitie mix toernooi en Clubkampioenschappen Enkel 2020.

Wat kan er nog wel? Tot nadere orde staat het iedereen vrij om “vrij te spelen” en te trainen. Wel willen we ieder lid van TV Elspeet met klem vragen zich te houden aan de richtlijnen van het RIVM. Heb je dus last van lichte klachten, blijf dan vooral thuis. Mocht er in de loop van de tijd meer wijzigen dan wordt dit uiteraard gecommuniceerd.

https://www.rivm.nl/coronavirus/covid-19